Shkëmbinjtë Ayers

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shkëmbinjtë Ayers është një lapidar gjigant në Australinë Qendrore. Nga banorët vendas lapidari quhet Uluru dhe konsiderohet si vend i shenjtë. Eshtë 3.6 kilometra i gjatë dhe ngrihet pothuajse 350 metra mbi rrafshin e rërës së kuqe përreth. Shkëmbi duket magjepsës gjatë perëndimit të diellit, kur rrezet e diellit i japin një ngjyrë të zjarrtë portokalli në të kuqe.