Jump to content

Shkalla Do Maxhor

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shkalla Do Maxhor është një shkallë muzikore. Ajo ka 8 tinguj të cilat jan Do; Re; Mi; Fa; Sol; La; Si; Do. Shkalla ka 5 tone dhe 2 gjysme-tone.

Fjala maxhore shkruhet me shkronjen (M) e madhe ndersa fjala minore me shkronjen (m)te vogel.Por ato i identifikojme edhe me shenjat + maxhore dhe - minore.

[[Kategoria:Shkallë muzikore]