Shkolla Fillore Kërkllarelli Atatürk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shkolla Fillore Kırklareli Atatürk (Tur.: Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu) është shkollë fillore e themeluar në vitin 1968Kırklareli, Turqi. Shkolla është tetë vjeçare. Motoja e shkollës është "fr.: La Soleil de Notre Ville" (lexo: La Solei de Notre Vile (frengjisht), sq.: Dielli i qytetit tonë). Ngjyrat e shkollës janë e kuqja dhe e kaltërta.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kur filloi ndërtimi i shkollës vullnetarët përpiluan plan të shkollës së mesme dhe kështu shkolla filloi të punojë si "Merkez Ortaokulu" (Qendër e Shkollës së Mesme). Pastaj në oborrin e njejt u hap dhe shkolla e re e emëruar "Kırklareli Atatürk İlkokulu" (Shkolla Fillore Kırklareli Atatürk). Tetë vite më vonë të dy shkollat u bashkuan në një duke marrë funksionin e shkollës fillore të njohur me emrin "Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu" (Shkolla Fillore Kırklareli Atatürk). Pas këtij bashkimi shkolla u bë më e njohura dhe më e suksesëshmja në Kırklareli me tri fusha sporti, tre laboratorë, sallë muzike, me dhomën e informacionit dhe teknologjisë si dhe 45 hapësira mësimore.

Personalitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]