Shoqëria borgjeze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shoqëria borgjeze është një nga pesë periudhat e klasifikimit të historisë së njerëzimit në bazë të kombinimit të kritereve të periudhës tipologjike dhe të periudhës kronologjike.

Kjo periudhë merret se zgjat kryesisht nga shekulli XVIII e deri më sot. Në shoqërinë e periudhës borgjeze dallojmë fazën e kapitalit industrial - liberalizimin dhe fazën e kapitalit financiar - imperializmin, ndërsa në kohën e re edhe fazën e kapitalizmit shtetëror .[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Avni K. Këpuska, "QENËSIA E TERRITORIT DHE E KUFIJVE ETNIKË AUTOKTONË TË KOSOVËS", fq.19, botimi i tretë, Prishtinë 2004