Shoqëria skllavopronare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shoqëria skllavopronare është një nga pesë periudhat e klasifikimit të historisë së njerëzimit në bazë të kombinimit të kritereve të periudhës tipologjike dhe të periudhës kronologjike.

Kjo periudhë zgjat nga shekulli IV para erës sonë e deri në fund të shekullit V të erës sonë. Në këtë shoqëri shtetet ndahen në më të vjetra (despotitë lindore) dhe në më të rejat (shtetet antike).[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Avni K. Këpuska, "QENËSIA E TERRITORIT DHE E KUFIJVE ETNIKË AUTOKTONË TË KOSOVËS", fq.19, botimi i tretë, Prishtinë 2004