Shpella e shkruar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shpella e shkruar ndodhet në rreze të malit mbi fshatin Lepenicë, me lartësi 800 metra mbi nivelin e detit. Pikturat e kësaj shpelle janë përfaqesuese të artit post-paleolitik, i njohur si më i vjetri në të gjithë Europën. Në shpellë gjenden 19 figura antropomorfe dhe 8 piktura gjeometrike.Pikturat e Shpelles Lepenice jane shume te vjetra.