Simfonia Nr. 24 (Mozart)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Simfonia Nr. 24 në La flat maxhor, K. 182/173dA, është një simfoni e kompozuar nga Wolfgang Amadeus Mozart më 3 tetor 1773.[1] Simfonia luhet në 2 oboe (zëvendësohet me 2 flauta me lëvizje të ngadalta), 2 brirë dhe 2 harqe.\relative c''' {
 \override Score.NonMusicalPaperColumn #'line-break-permission = ##f
 \tempo "Allegro spiritoso"
 \key bes \major
 <bes bes, d,>4\f f d r8 f |
 bes4 f d r |
 bes8.\trill\p( a32 bes) c8 a d8.\trill( c32 d) es8 c |
 bes8.\trill( a32 bes) c8 a d8.\trill( c32 d) es8 c |
}


Ai e ka shkruajtur simfoninë në tri pjesë:

 1. Allegro spiritoso, 44
 2. Andantino grazioso, 24
 3. Allegro, 38

Autografi ne fletë është vendosur sot në Staatsbibliothek Preusisscher KulturbesitzBerlin.[1]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ a b Mozart, Wolfgang Amadeus (2005). Die Sinfonien III (në anglisht). Përkthyer nga Robinson, J. Branford. Kassel: Bärenreiter-Verlag. ff. XIII. ISMN M-006-20466-3