Sinan Sakiq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sinan Sakić (13. Tetor 1956. Loznica, Jugosllavi) është një kengetar popullor serb . Karriera e tij filloi në vitin 1978. vit kur ai publikoi albumin e tij  të vetme(Singl)  Ndarëje perskaj lumit. Deri ne vitin 2006 publikoi 27 albume.deri ne  vitin 2001.  bashkëpunoi me ansamblin "juzni vetar".(Shq.era e jugut)

Diskografija[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Mala Šemsa (përmbledhje  teke nga 1978. - 1981.)
 • Miko,Druze moj ( miku im,1982.)
 • Sto me pitas kako zivim(Pse më pyet se si unë jetoj në vitin 1983.)
 • Pogledaj me(Shikom mua ,1984.)
 • Reci sve zelje(Tregomi të gjitha dëshirat tuaja ,1985.)
 • Pusti me da zivim(Më lejoni të jetoj ,1986.)
 • Svi gresimo(Ne të gjithë bëjmë gabime ,1987.)
 • Casa po casa(Gote pas gote,1988.)
 • Reci Caso(Tregom Gote,1989.)
 • Kad se vrate skitnice(Kur të kthehen bums,1990.)
 • Na Balkanu(Në Ballkan,1991.)
 • ljubila me ta zena(Ajo grua me ka dashur,1992.)
 • Korak do sna(Hap deri te ëndërra,1993.)
 • U meni potrazi spas(Në mu kërkon shpëtim,1994.)
 • Ruza i trn(Trendafili dhe gjembi,1995.)
 • Zoko moja Zoko(Zoko, e imja zoko,1996.)
 • Dodirni me(Më prek,1997.)
 • Drz'se mile jos si ziv(Mbaju Mile ende je gjallë, 1998.)
 • Ne, ne daj da te ljubi(Mos,mos le të doj ,2000.)
 • Nisi vise zaljubljena(Ti nuk je më e dashuruar ,2001.)
 • Pijem na eks(Pi në eks ,2002.)
 • Emotivac(Emocionali,2005.)
 • To je zivot moj(Kjo është jeta ime ,2009.)
 • Salu na stranu(shakat mënjanë ,2011.)
 • Brate(Vlla,2012.)

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]