Jump to content

Sistemi shtetëror në Andorrë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Andorra është shtet i pavarur që nga 1278 me një statut të një principate pa princ, e ndarë në mes të klerikutSpanjës dhe Grafit të Foix-it (trashëgimtar i tij është presidenti i Francës).

Dallohen tri pari politike:liberalët ( Partit Liberal d'Andorra), socialdemokratët (Partit Socialdemocrata ) dhe demokratët ( Partit Democrata )

Vetëm një pjesë e vogël e banorëve kanë drejtë vote. Për marrje e shtetësisë Andorrase duhet që së paku 25 vite të jetohet në Andorrë.

Parlamenti është këshilli gjeneral ( Consell General )