Sistemi shtetëror në Egjipt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Politika e Egjiptit ishte e avancuar ishte republike kishte presidentin i cili udhehiqte vendin per te zhvilluar sa me mire egjiptin,per te zhvilluar ekonomine,bujqesine dhe faktoret e tjere ekonomik por edhe per rendin e shtetit.Presidentin e zzgjidhte parlamenti pra anetaret e parlamentit te cilet jane deputetet etj.