Sistemi shtetror në Çeki

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Çekia.

Republika Çeke është një shtet demokratik parlamentarë, pluraliste në të cilën Kryeministri është kreu i qeverisë. Parlamenti ka dy dhoma, dhomën e deputetëve dhe senatin.