Sjellja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sjellja mund të përkufizohet si mënyra si vepron njeriu në jetë, në shoqëri, në shkollë etj.; qëndrimi në marrëdhënie me të tjerët ose kundrejt detyrave e në rrethana të caktuara. [1]

Kështu në psikologji sjellja përbën cdo gjë që individi bën apo mendon, përfshirë këtu edhe reagime të ndryshme trupore. Sjellja përfshin reagimet mendore dhe fizike.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. Sjellje anormale
  2. Sjellje altruiste
  3. Sjellje parasociale
  4. Sjellje raciste

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]