Skicë gjyqësore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Një skicë gjyqësore është një përshkrim artistik i procedurës në gjykatën e ligjit. Shumë raste gjyqësore në Amerikën e Veriut dhe në Mbretërinë e Bashkuar nuk lejojnë kamerat në sallën e gjyqit, sidomos ato ku çështja është e nivelit të lartë dhe prania e mediave paraqet një pengesë për gjykatën. Megjithatë, një artist i skemave (i skicave) është e lejuar në mënyrë tipike të jetë i pranishëm edhe gjatë procedurave më të bujshme.

Artistët munden me shpejtësi në sallën e gjyqit të kapin një moment në letër dhe pastaj shesin punën e tyre për mediat.

Skicat gjyqësore janë marrë tradicionalisht në letër kafe. Pastelet janë përdorur në mënyrë tipike, por artistë përdorin lapsa, qymyr druri ose materiale të tjera të përshtatshme për skicim.

Kjo është veçanërisht i ndaluar në gjykatat e Hong Kong[1].

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]