Jump to content

Sklerodermia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sklerodermia është një sëmundje qe nis te duket kur ashpërsohet lëkura e duarve dhe e fytyrës, por qe ka si pasoje dëmtimin e zemrës, mushkërive, veshkave...

Simptomat duken shume te lehta ; duar qe bëhen te ftohta e ndryshojnë ngjyre, sidomos me uljen e temperaturave.

Ne rastet me normale këto simptoma i kane shume njerëz, por ndonjëherë ato mund te jene tregues se një person vuan nga sklerodermia.

Për te kuptuar nëse vërtet vuan nga kjo sëmundje, është një test qe quhet videokapillaroskopia.

Ky test arrin te përcaktoje nëse ka anomali te trupit te njeriut. Sklerodermia është një sëmundje e rralle, por nëse nuk kurohet mund te çoje ne mosfunksionimin e organeve me te rëndësishme.