Jump to content

Skordiskët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Skordiskët (lat. Scordisci) ka qëne fis trako, iliro kelt në territoret e ish Jugosllavisë. Mundet që emri i tyre të jete nje pasqyrim i prejardhjes së tyre te malit Scordus (Mali i Sharrit) i pozicionuar minis rajonit te Ilirise dhe Paionisë.Ato shfaqen në literaturën e lashtë per here të parë nga Straboni.

Origjina[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]