Softuerët me burim të hapur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Softueri Open-source (OSS) është një softuerë kompjuterike me kodin përkatës i bere i disponueshëm me ane te një licence, mbajtësit te se cilës i mundëson te drejtën për te studiuar, ndryshuar dhe shpërndare softin ndaj kujdo për çdo lloj qëllimi. Softuerët Open-source mund te zhvillojnë një mënyre publike bashkëpunuese. Këto softe janë shembujt me te mirënjohur te zhvillimit open-source.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]