Ndryshimi mes inspektimeve të "Shoqata Atdhetare Kulturore "Gora""

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
levizur ne shume vende te Shqiperise dhe te botes .Per kete arsye disa telektuale
dhe banore te fshatit moren inisjativen qe cdo vit te behej festa Senishtit.
 
.Kjo
doli e nevojeshme mbasi pjesa me e madhe e banoreve jetojne ne shume vende te
shqiperise dhe te botes dhe kishin nevoje te takoheshin me njeri tjetrin dhe te
sillnin kujtimet e fshatit.Me kembengules per kete problem kane qene Hysni
RRoko,Fidai Caushllari.Shyqyri RRoko,Rexhai Matraku,Guri Mersinllari
A.Tahirllari ,Lefter Rroko etj.Ne mbledhjen e pare te grupit inisjator u vendos
qe viti I pare I festes te behej me 2 shtator 2007 tek ura e Senishtit ora 10
dhe aty me mendimin e gjithe pjesemarresve do te vendosej si do te festohej ne
vitet e tjera.Me nje pjesmarrje shume te madhe u be festa e fshatit Senisht ne
kete date dhe aty u vendos qe cdo vit festa te behej te djelen e pare te
shtatorit ora 11.Kjo u krjua tradite dhe cdo vit aty mblidhen Senishteret ku
nepermjet kenges dhe gezimit dhe te dolliese kalojne nje dite te bukur.Eshte
krijuar dhe nje fletore ditari ku pjesmarresit te vegjel dhe te rritur hedhin
kujtimet e tyre.Ju bej thirrje te mos e zbehim kete feste kaq te bukur te
fshatit tone'''''.E punoi materialin Lefter RRoko senishter qe ne rrenje.'''''
 
''''' '''''
Anonymous user

Menyja e navigimit