Dallime mes rishikimeve të "Little Fighter 2"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
== Little Fighter 2 ==
Little Fighter 2 është një lojë e krijuar nga Marty Wong dhe Starsky Wong në vitin 1999 për Microsoft Winows Tipi i lojës është me luftime trupore. Kjo lojë ka pasur shume versione. Në vitin 2002 doli versioni 1.9 ; në vitin 2005 versioni 1.9c ; në vitin 2009 2.0 dhe në fund të 2009 2.0a.
 
Në shqip "Little Fighter 2" do të thotë "Luftëtarët e vegjël 2". Shpesh mund ta gjeni me iniciale "LF2".
 
Personazhet e LF2 kanë edhe lëvizje speciale që kryhen me shtypjen e butonit "mbrojtje"; një prej butonave të manovrimit dhe butonit "kërcim" ose "sulm", ose shtypim "mbrojtje""kërcim" dhe "sulm". Por personazhet e lojës origjinale kanë verëm disa prej këtyre kombinimeve (zakonisht 4 lëvizje speciale).
 
: Gjithashtu kemi edhe butonat e funksioneve : F1 (ndalon lojëelojën) ; F2 (ndalon lojën dhe nëse rishtypet,loja ecën vetëm 1 çast) ; F3 (mbyll funksionin e F6, F7, F8 dhe F9) ; F4 (del menjëherë nga beteja) ; F5 (shpejton kohën) ; F6 (bën të mos shpenzohet energji dhe gjak kur kryhen lëvizjet speciale) ; F7 (rikuperon gjakun dhe energjinë në maksimum) ; F8 (hedh armë nga qielli) dhe F9 (shkatërron armët në fushë).
 
=== Personazhet dhe objektet e tjera ===
Little fighter 2 (luftëtarët e vegjël 2) ka 10 personazhe heroj (Deep, John, Henry, Rudolf, Louis, Firen, Freeze, Dennis, Woody dhe Davis) ; 9 më të dobët (Bandit, Hunter, Mark, Sorcerer, Jack, Monk, Jan, Justin dhe Knight) dhe 4 personazhe ekstra (Julian, Firzen, LouisEX dhe Bat).
 
10 heroit kanë thuajse të njëjtën fuqi. Por duhet paturpasur parasysh se disa janë më të mirë në betejat 1 kundër 1 disa në ato me shumë veta etj.
10 heroit janë që me hapjen e lojës, ndërsa të tjerët dalin pasi shtypet kodi sekret (lf2.net).
Loja ka 3 shkallë vështirësie : "easy" (e lehtë) ; "normal" (mesatare) ; "difficult" (e vështitë), por kodi sekret
jep edhe një shkallë të re "CRAZY !" (që vështirëson shumë lojën në "Stage mode" por jo në të tjerat).
: Gjtë ndeshjes, nga qielli rrëzohen armë të ndryshme.
: Gjithashtu personazhet lëshojnë ndriçime, shpërthime e fuqi të ndryshme.

Menyja e lëvizjeve