Dallime mes rishikimeve të "Statusi i ruajtjes së llojeve natyrore"

Jump to navigation Jump to search
Përcjellim te Statusi i ruajtjes
(rregullime të tekstit duke përdorur AWB)
(Përcjellim te Statusi i ruajtjes)
Etiketat: Ridrejtim i ri Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
#REDIRECT [[Statusi i ruajtjes]]
'''Statusi i ruajtjes së llojeve''' - tërësia e ndikimeve përmes veprimit në [[lloji|lloje]] të cilat mund të ndikojnë në shpërndarjen afatgjatë dhe begatinë e populacioneve të tyre brenda territorit. Statusi i ruajtjes do të konsiderohet i favorshëm, nëse <ref name=KK200502L18>LIGJI PËR MBROJTJEN E NATYRËS [http://www.assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/2005_02-L18_al.pdf Në amëzën assembly-kosova.org]</ref>:
: të dhënat e dinamikës së populacionit, lidhur me llojet ndikojnë në mbajtjen e tyre në baza afatgjata, si një komponentë i dukshëm, i habitateve të tyre natyrore,
: shtrirja natyrore e llojeve nuk është zvogëluar dhe as nuk duket të zvogëlohet për një të ardhme të afërt , dhe
: ekziston dhe me siguri, do të vazhdon të mbetet një habitat i madh dhe i mjaftueshëm, për mirëmbajtjen e populacioneve të tyre, në baza afatgjate.
 
==Burimi i të dhënave==

Menyja e lëvizjeve