Dallime mes rishikimeve të "Dendësia"

Jump to navigation Jump to search
48 bytes added ,  1 vit më parë
Shtova permbajtje
No edit summary
Etiketa: Reverted
(Shtova permbajtje)
Etiketat: Reverted Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
{{SC|Data|Artikulli perdor fjale jo-teknike per te shpjeguar dukurine, prezanton koncepte qe nuk kane te bejne me termin fizk ne te njejtin paragraf}}
'''Dendësia''' - shkencate natyroremateries, përkufizohetose si sasiadendesia e materiestrupave eshte madhesi fizike qe shprehet me raportin ndermjet mased se trupit dhe vellimit përbrendaqe njëze vëllimiai. okiowjfdioajdoi akpookjopia term përdoret edhe nga shkencat shoqërore ku si materie mund të merret diçka tjetër dhe në vend të vëllimit merret sipërfaqja sikur te rasti i dendësisë së popullsisë.
 
Formula për dendësi është ''dendësia=masa/vëllimi'' ose ''p=m/V''. Nga kjo formulë rrjedh dhe njësia për dendësinë ''kg/m<sup>3</sup>''.Dendësia tregon sasinë e lendës për njësine e vëllimit.Trupat me vëllim te njejte dhe të ndërtuar nga substanca te ndryshme, kane dendësi te ndryshme.
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve