Dallime mes rishikimeve të "Ropica"

Jump to navigation Jump to search
456 bytes added ,  12 vjet më parë
 
-Me von duke e par te arsyshme se koha po ecen para, dhe rinia duhet me domos qe te arsimohet,te dhjet vllezerit e lartcekur me mundin e pashoq dhe me parat qe i fitonin me djers duke punuar ne shkritoren e Trepces, pasi qe edhe krijuan familjet e tyre prioritet kishin arsimimin dhe si rezultat i asaj perveq kater vllezerve,qe edhe ne ate kohe u arsimuna:Hashimi,Ilazi,Rrahamani dhe Osmani tani ju perkushtuna rinis,dhe arriten qe deri diku ta plotsojn deshiren , ata sot nxirren shum kuadro duke fillu nga ;Shaban (Xhemajl) Zabergja-arsimtar i gjuhes shqipe, Isuf (Xhemail) Zabergja-arsimtar i gjuhes shqipe, Rrahim (Avdi)Zabergja-arsimtar i matematikes, Ali (Avdi) Zabergja-arsimtar i gjhes shqipe, Agim (Hashim)Zabergja-ekonomis i diplomuar, Ditmire (Hashim) Zabergja-ekonomiste e diplomuar, Besim (Qazim)Zabergja-arsimtar i gjuhes shqipe, Naim (Qazim) Zabergja-shkolla e mesme e punve te mbrendshme, Shehide (Qazim ) Zabergja -arsimtare e matematikes, Kosovare (Qazim )Zabergj-profesoresh e edukates fizike, Avni (Selim) Zabergja-arsimtar i matematikes, Sami (Selim )Zabergja-profesor i edukates fizike, Fehmi (Bajram) Zabergja-ekonomist i diplomuar, Bekim (Bajram) Zabergja- ekonomist i diplomuar,Faton (Ilaz) Zabergja-ekomomist i diplomuar,Ylber(Ilaz)Zabergja-inxhinjer i diplomuari elektros, Fitim (Halim)Zabergja-fakultetin e komunikacioni, Flora (Rrahman) Zabergja-fakultetin e xehtaris, Bashkim (Osman) Zabergja-fakultetin e arteve-piktor...SI dhe shum djem e vajza te tjer qe asnjeri nuk mbeti pa e kryer shkollen e mesme dhe sot punojn neper vende te ndryshme si ne Kosove ashtu edhe jasht saj.Vlen te ceket se sidomos arsimimi i vajzave qe ne ate kohe ishte e pa imagjinushme per shum ke, ne mbarim te shkolles se mesme kan qen 100%.
 
Axha i Rrahimit te cilin e kemi cekur edhe me lart Selman Zabergja qe kishte tete djem ; Isa(Selman )Zabergja ,Rifat (Selman) Zabergja,Brahim (Selman)Zabergja, Kadri(Selman)Zabergja,Ahmet(Selman)Zabergja,Sabit(Selman)Zabergja,Hakif(Selman)Zabergja,dhe Mehmet(Selman)Zabergja i cili u zhduk ne luften e dyte botrore pasi qe kur u larguan trupat Gjermane aj shkoj se bashku me ta pasi qe ishte ushtar CC-trupa,dhe per fatin e tij sot e asaj dite nuk dihet.
 
== Gjeografia ==
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve