Ndryshimi mes inspektimeve të "Permutacioni"

Jump to navigation Jump to search
4 bytes removed ,  10 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v (roboti shtoj: bn:বিন্যাস)
Permutacion i një bashkësie të fundme quhet ç'doçdo renditje e të gjitha [[Elementi|elementeve]] të saj në varg. Për shembull të gjitha permutacionet e bashkësisë A={1,2,3} janë:
 
'''123,132,213,231,312,321'''
 
Shohim se kjo bashkësi ka gjithsejt 6 permutacione. ngjajshëmNgjajshëm vërejmëëvërejmë se bashkësia me 4 elemente B={1,2,3,4} ka 4 herë më shumë permutacione se bashkësia BA sepse lehtë vërejmë se ç'doçdo permutacion i A gjeneron 4 permutacione të B ashtuqë elementin 4 e vendosim në fillim, në mes dy elementeve të para, në mes elementit të dytë dhe elementit të tretë ose në fund të vargut gjegjësisht permutacionit të baashkësisë A. Në këtë mënyrë
permutacioni 123 i A gjeneron këto 4 permutacione të B
 

Menyja e navigimit