Srinivasa Ramanuxhan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Srinivasa Ramanujan

Srinivasa Aiyangar Ramanujan ka lindur më 22 dhjetor 1887 në Erode, Tamil Nadu; dhe ka vdekur më 26 prill 1920Kumbakonam.

Matematikan i njohur indian i cili edhe pse pa shkollim të plotë formal shquhet për rezultatet e tij në teorinë e numrave. Së bashku me anglezin Godfrey Harold Hardy në vitin 1918 ai e dha formulën asimptotike për llogaritjen e numrit të particioneve të numrit natyral n që shënohet me p(n) me barazimin