Stacioni Hekurudhor Arnhem Centraal

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Hyrja e sallës së re stacioni

Arnhem Centraal është stacioni qendror më i madh i qytetit Arnhem. Ai u hap më 14 Maj 1845 dhe është e vendosur në Amsterdam–Arnhem, Arnhem–Leeuwarden dhe Arnhem–Nijmegen. Stacioni është hapur në të njëjtën kohë si hekurudha Amsterdam–Arnhem, që vazhdon në Gjermani nëpërmjet hekurudhën Oberhausen–Arnhem.

Ky stacioni është dhe stacioni kryesor i Arnhem, dhe për momentin, ka rreth 40,000 udhëtarëve që përdorin stacioni në ditë, kjo e bën atë të 9-tin më të ngarkuar në Holandë. Ai ka një sipërfaqe prej 18,000 m2 dhe një vëllim prej 76,000 m3, ndërtimi ka një kapacitet prej 110.000 transfertat në ditë.

Ndërtesa[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 2006, filloi një rindërtim i plotë stacionit. Në tetor të atij viti, u hap një hyrje e përkohshme stacioni hyrje të hapur, që vetëm mund të arrihet nga tri grupe të shkallëve (ose me ashensorë). Më 2 korrik 2011, një tunel i ri nën platforma u hapur. Hyrja e përkohshme është mbyllur dhe u shpërbë në Vjeshtë të vitit 2011. Si të asaj periudhe hekurudhore përbëhet nga 4 platformat, duke përfshirë një footbridge lidh të gjitha platformat.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]