Stampa:3 qershor

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
  • 1899 - Mbylli sytë në Vjenë kompozitori i madh Johan Shtraus i Ri, i cili, duke vazhduar veprën e familjes së tij, krijoi mjaft vepra muzikore, ku spikasin të gjitha llojet e vallëzimit, kryesisht valse, si: "Karnevalet në Romë", "Flederman", "Janhka" apo i madhërishmi "Danubi blu".
  • 2006. - Mali i Zi ndahet nga Srbia dhe Mali i Zi.
  • 1924 - vdes Franz Kafka, shkrimta çek.