Stampa:Infobox gjuhë programimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
[shiko] [redakto] [historiku] [rifresko ] Documentation icon Dokumentacioni i stampës
Edit-copy green.svg

Kjo është një nënfaqe e documentacionit për Stampa:Infobox gjuhë programimi.
Kjo faqe përmban informacion për përdorim, kategoritë dhe përmbajtje tjetër që nuk është pjesë kryesore e stampës.

Përdorimi[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox gjuhë programimi
| name          =
| title         =
| logo          = 
| logo caption      =
| screenshot       = 
| screenshot caption   =
| paradigm        =
| family         =
| released        = <!-- {{Start date and age|YYYY|MM|DD|df=yes/no}} -->
| designer        =
| developer       =
| latest release version =
| latest release date  = <!-- {{Start date and age|YYYY|MM|DD|df=yes/no}} -->
| latest preview version =
| latest preview date  = <!-- {{Start date and age|YYYY|MM|DD|df=yes/no}} -->
| typing         =
| scope         =
| implementations    =
| dialects        =
| influenced by     =
| influenced       =
| programming language  =
| platform        =
| operating system    =
| license        =
| file ext        =
| fileformat       =
| website        = {{url|www.example.com}}
}}

Shembull[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox gjuhë programimi |
name = Scheme |
paradigm = functional |
year = 1970s |
designer = [[Guy L. Steele]] and [[Gerald Jay Sussman]] |
typing = strong, dynamic |
dialects = many |
implementations = [[PLT Scheme]], [[MIT Scheme]], [[Scheme48]], [[GNU Guile|Guile]] |
influenced_by = [[Lisp programming language|Lisp]], [[ALGOL]] |
influenced = [[Common Lisp]]
}}
Scheme
Paradigma functional
E projektuar nga Guy L. Steele and Gerald Jay Sussman
Doli më 1970s
Tipi i disciplinës strong, dynamic
Implementimi PLT Scheme, MIT Scheme, Scheme48, Guile
Dialekti many
Ndikuar nga Lisp, ALGOL
Ndikoi në Common Lisp

Shiko edhe[Redakto nëpërmjet kodit]