Jump to content

Stampa:Kuti ngjyrash

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

    

Përdorimi

{{color box|color|text|text color}}

Shkurtesat/Ridrejtime:

  • Stampa mund të shfrytëzohet për të mbushur një hapërsir me ngjyrë. Hapësira në këtë rast mund të ketë në të objekt ose tekst.
  • Nëse është vendosur ndonjë tekstm atëherë ndodhet në mes të kutisë përmbajtëse.
  • Nëse nuk përcaktohet asnjë ngjyrë për kutinë, atëherë me automatizëm paraqitet ngjyra standarde e përcaktuar përmes CSS.
  • Stampa përmban dhe parametrin zgjedhorë |border= , i cili ndihmon në ndryshimin e ngjyrës së kornizës së kutisë. Nëse parametrit nuk i vendoset vlerë, atëherë ngjyra e kornizës mbetet e zezë.
Shembuj
Pamja Kodi
  {{color box|Green}}
 Ngjyra e këtij teksti...  {{color box|Yellow|Ngjyra e këtij teksti...}}
 Tekst i bardhë në kuti të kuqe  {{color box|Blue|Tekst i bardhë në kuti të kuqe|White}}
 Shfrytëzimi i emrave X11 të ngjyrave  {{color box|SteelBlue|'''Shfrytëzimi i emrave X11 të ngjyrave'''|Cornsilk}}
 Shfrytëzimi i RGB ngjyrave  {{color box|#012345|''Shfrytëzimi i RGB ngjyrave''|#FEDCBA}}
 Kuq  {{color box|Yellow|Kuq|#f00|border=#f00}}