Stampa:Njësia administrative Ballaban

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Njësia administrative Ballaban ndodhet ne veri të rrethit te Permetit. Kufizohet me rrethet e: Tepelenes, Beratit, Skraparit dhe me njesine administrative Suke. Perbehet nga fshatrat: Ballaban, Ball, Psar, Mazhan, Kondas, Komarak, Bubes 1, Bubes 2, Toshkez, Vinokash 1, Vinokash 2, Kajce dhe Pavar. Nga regjitmstrimet e fundit te popollsise v2011 rezultojne rreth 1500 banore. Megjithate numri i banoreve nuk eshte i sakte sepse ka vazhdimisht levizje te popullsise drejt zonave me te urbanizuara Fshati kryesor eshte Ballabani, ne te cilin ndodhen ndertesat administrative, si: komuna,posta,policia, shkolla etj. Dikur fshati me i madh ka qene Bubes 1 me mbi 300 familje. Ndersa sot jetojne vetem 20 te tilla.

Shpjegim
Ky artikull sipas rregullores mbi shkronjat Ç, ç, Ë, ë, bie në kundërshtim me rregulloren e Wikipedisë në gjuhën shqipe, për këtë arsye nuk mund të merret si i saktë derisa të rregullohet.