Stella Gibbons

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stella Gibbons
U lind më(1902-01-05)5 janar 1902
Londër, Angli
Vdiq mëGabim: Nevojitet datë e vlefshme vdekjeje (data e parë): data, muaji, viti
Londër
Kombësiaangleze

Stella Dorothea Gibbons (5 janar 1902 – 19 dhejtor 1989) ishte një shkrimtare, gazetare dhe poete angleze. Ajo ka ngritur reputacionin e saj me novelën e parë të saj, Cold Comfort Farm (1932), e cila fitoi çmimin për letërsi Prix Femina Étranger[n 1] dhe është ribotuar shumë herë. Edhe pse ajo ishte aktive si shkrimtare për gjysmë shekulli, asnjëra nga 22 novelat e mëvonshme ose veprat e tjera letrare—prej të cilave duke përfshirë edhe një novelë vazhdim i Cold Comfort Farm—nuk e arriti të ketë sukses kritik ose popullaritet.

Shkrimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lista e veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Informacioni për botuesin është vetëm me botuesin e parë. Shumë nga librat janë ribotuar, zakonisht nga botues të ndryshëm.

Novela[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Cold Comfort Farm. Londër: Longmans. 1932. OCLC 488370934. 
 • Bassett. Londër: Longmans. 1934. OCLC 1268745. 
 • Enbury Heath. Londër: Longmans. 1935. OCLC 771331617. 
 • Miss Linsey and Pa. Londër: Longmans. 1936. OCLC 771331622. 
 • Nightingale Wood. Londër: Longmans. 1938. OCLC 855282998. 
 • My American. Londër: Longmans. 1939. OCLC 3352997. 
 • The Rich House. Londër: Longmans. 1941. OCLC 4598606. 
 • Ticky. Londër: Longmans. 1943. OCLC 3349161. 
 • The Bachelor. Londër: Longmans. 1944. OCLC 3656831. 
 • Westwood, or The Gentle Powers. Londër: Longmans. 1946. OCLC 560579821. 
 • The Matchmaker. Londër: Longmans. 1949. OCLC 752953786. 
 • Conference at Cold Comfort Farm. Londër: Longmans 1949. OCLC 2550483. 
 • The Swiss Summer. Londër: Longmans. 1951. OCLC 3347559. 
 • Fort of the Bear. Londër: Longmans. 1953. OCLC 1268712. 
 • The Shadow of a Sorcerer. Londër: Hodder and Stoughton. 1955. OCLC 3298907. 
 • Here Be Dragons. Londër: Hodder and Stoughton. 1956. OCLC 3356228. 
 • White Sand and Grey Sand. Londër: Hodder and Stoughton. 1958. OCLC 4590193. 
 • A Pink Front Door. Londër: Hodder and Stoughton. 1959. OCLC 5755768. 
 • The Weather at Tregulla. Londër: Hodder and Stoughton. 1962. OCLC 3372249. 
 • The Wolves Were in the Sledge. Londër: Hodder and Stoughton. 1964. OCLC 5755731. 
 • The Charmers. Londër: Hodder and Stoughton. 1965. OCLC 560578870. 
 • Starlight. Londër: Hodder and Stoughton. 1967. OCLC 560579737. 
 • The Snow Woman. Londër: Hodder and Stoughton. 1968. ISBN 0-340-04264-8. 
 • The Woods in Winter. Londër: Hodder and Stoughton. 1970. ISBN 0-340-10570-4. 

Tregime të shkurtra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Roaring Tower and other stories. Londër: Longmans. 1937. OCLC 6705456. 
 • Christmas at Cold Comfort Farm and other stories. Londër: Longmans. 1940. OCLC 771331616. 
 • Beside the Pearly Water. Londër: Peter Nevill. 1954. OCLC 6922440. 

Libra për fëmijë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • The Untidy Gnome. Londër: Longmans. 1935. OCLC 560579789. 

Poezi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • The Mountain Beast. Londër: Longmans. 1930. 
 • The Priestess and other poems. Londër: Longmans. 1934. OCLC 7123475. 
 • The Lowland Venus. Londër: Longmans. 1938. OCLC 10421672. 
 • Collected Poems. Londër: Longmans. 1950. OCLC 3372203. 

Shënime dhe referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shënime

 1. ^ The Prix Femina is a French literary prize, with an "Étranger" category for foreign, i.e non-French writers.[1]

Citime

 1. ^ Oliver, p. 129