Stereotipi (printim)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Klishe është element i shtypit te shtypi i lartë, e cila përdoret për reproduktimin e vizatimit (Fototipi) dhe të fotografisë (Autotipi). Dallojmë klishe origjinale të punuara sipas origjinalit dhe klishe të shumëzuara (duplikate). Klishetë zakonisht punohen në pllaka metalike me trashësi 3 - 7 mm, dhe montohen në baza që i dedikohen klisheve. Në klishe llogariten edhe pllakat tonike.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Grafička enciklopedia, Zagreb 1971