Supermodelja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një supermodele është një modele shumë e paguar , e cila ka një reputacion botëror në modën e lartë dhe modelimin komercial.

Termi u bë i njohur gjatë viteve 90. Supermodelet punojnë zakonisht me stilistë me të njohur dhe firmat më të njohura.Ata mund të kenë kontrata dhe fushata shumëmilionëshe.

Supermodelet janë emra të njohur dhe njohja në mbarë botën lidhet me karrierën e suksesshme të modelimit. Ata kanë qenë në kopertinat e revistave kryesore të modës.

Claudia Schiffer deklaroi në vitin 2007 se, "Për t'u bërë një supermodele duhet të jetë në të gjitha kopertinat në të gjithë botën në të njëjtën kohë, në mënyrë që njerëzit të mund t'i njohin vajzat".