Symbian

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Çfarë është Symbian OS[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Symbian OS është një sistem operativ për telefonat celularë të përdorur kryesisht në Nokia e përparuar nga të dhënat e aktivizuara për telefonat smart. Symbian OS shkon ekskluzivisht në procesorë ARM-së dhe ka evoluar nga Epoc PSION e cila u zhvillua si një sistem operativ rudimentare për organizatorët e hershme elektronike. Epoc PSION OS u referuar në EPOC16 fillimi në fund të viteve 1990 për të ndihmuar dhe për të dalluar atë nga sistemi i ri operativ 32bit EPOC32, i cili përfundimisht u bë Symbian OS. Software PSION ka krijuar një sipërmarrje të përbashkët me disa prodhues hardware celularë, Sony ®, ® Sony Ericsson dhe Nokia Symbian ® quajtur dhe përfundimisht mori emrin Software Symbian, EPOC32 riemërimin Symbian OS.

Avantazhi kryesor i EPOC32 mbi paraardhësit e tij 16bit është aftësia për të shumë detyra, të kryejë funksione të shumta menjëherë. Në pajisjet më të reja, kjo mund të thotë të qenit në gjendje për të shfletuar web duke përdorur telefonin,por njëkohësisht dhe të mos humbni përmbajtjen tuaj kur iu përgjigjeni në një telefonatë në hyrje.

Shumë prodhues të palës së tretë ishin në gjendje të licencohet Epoc 32bit OS për organizatorët e tyre dhe të dhëna të tjera nga këto pajisje të lëvizshme. Që nga viti 1990-së, Symbian OS është bërë një nga më të popullarizuar celulare,me sistemet operative dhe pajisjet në dispozicion.

Symbian OS ka përshtatur edhe përfshirjen me tipare të buta të tilla si software e pozicionimit global (GPS), e cila do të bëhet si të përbashkët si një aparat fotografik në të ardhmen shumë të afërt. Ofruesit e shërbimeve dhe kompanitë e tjera pastaj mund të publikojnë shërbimet e lokalizimit që ndërveprojnë me GPS të gjetura në një telefon celular,dhe shfaqeshin në ekran sapo përdoruesi është afër një aplikimi.

Në vitet e fundit, Microsoft ® dhe ® Palm kanë qenë ofruesit më të diskutuara të sistemit operativ software për telefonat celularë, por ka qenë i vënë në lëvizje Symbian telefonat për mjaft kohë. Mbështetja për platformën e themeluar shumë celular janë tani dhe të gjerë, edhe pse pjesa më e madhe e shtypit kohët e fundit ka përqëndruar vëmëndjen rreth ® iPhone Apple dhe ofertave të tjera, duke përfshirë Google Android OS ™ për pajisjet mobile.

Ajo do të jetë interesante për të parë se çfarë hardware është zhvilluar për përdorim me Symbian OS në të ardhmen për të konkurruar me telefonat si ® iPhone dhe pajisje celular të fundit nga Palm ® dhe Microsoft ®.

Symbian C + +[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zhvillimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kontribut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]