TVRi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
TV_ROMANIA
ShtetiRumania Rumania
Programimi
Gjuha/ëtRumania, Evropa, Afrika, India, Australia, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kanada, Lindja e Mesme.

TVRi është një nga kanalet e Shoqërisë Televizive Rumune për Rumunët jashtë vendit. Wasshtë themeluar në 1 Dhjetor 1995. Pritja është falas, ekskluzivisht nga sateliti, kanali që ritransmetohet me kabllo për komunitetet rumune të interesuara.

Në vitin 1998, stacioni televiziv ndryshoi emrin e tij në Romania International. Në fillim transmetonte vetëm për Evropën, Afrikën e Veriut dhe Lindjen e Mesme. Programet e tij aktualisht transmetohen në Amerikën Veriore dhe Jugore, Evropë, Afrikën e Veriut, Lindjen e Mesme, Australi, Zelandën e Re dhe Azi.

Aktualisht, kanali mund të shikohet edhe në Republikën e Moldavisë, përmes rrjeteve kabllore nga i gjithë vendi si dhe përmes partnerëve të rrjetit. Shumica dërrmuese e programeve merren nga kanalet e tjera TVR.