Tahiti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Polinezia
Polinezia

Tahiti - ishulli më i madh ndër ishujt e njohur si "Ishujt e Miqësisë", kryeqendra e Polinezisë franceze, zë një sipërfaqe prej 1042 2 në të cilën jetojnë diçka më shumë se 150700 banorë. Vendi kryesorë i ishullit quhet Papetë (Pappete). Nga ky vend transportohet kopra (përpunim nga Kokosi) dhe vanjilia.

Ishulli për evropianët e kanë zbuluar më 1767 dhe nga 1842-ta janë të njohura si ishuj francezë.