Jump to content

Tastiera elektronike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një tastierë elektronike apo tastierië digjitale është nje instrument muzikor elektronik.Tastierat elektronike janë të afta të rikrijojnë një gamë të gjerë tingujsh instrumentesh.Tastierat elektronike zakonisht janë të dizajnuara për përdoruesit e shtëpisë, fillestarët dhe përdoruesit e tjerë jo profesionalë.At ozakonisht kanë çelësa të pa peshuar. Modelet më pak të shtrenjta nuk kanë çelësa të ndjeshëm ndaj shpejtësisë, por modelet e mesme dhe të larta bëjnë.Tastiera në shtëpi zakonisht ka pak, nëse ka, kapacitet redaktimi dixhital të zërit. Përdoruesi zakonisht përzgjidhet nga një varg "zëri" ose tinguj të parapërcaktuar, të cilat përfshijnë imitimet e shumë instrumenteve dhe disa tingujve sintetizues elektronikë. Tastat e shtëpisë kanë një kosto shumë më të ulët sesa sintisajzerët profesionalë.