Jump to content

Teide

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Teide

Teide është një vullkan vendosur në ishullin e Tenerife (Ishujt Kanare, Spanjë). Kjo është mali më i lartë në Spanjë, më e larta nga ishujt e Oqeanit Atlantik dhe vullkan tretë më e madhe në botë nga baza e saj.

Ajo është në një park kombëtar që është një nga më të vizituara dhe Site deklaruar në botë Trashëgimni botërore e mbrojtur nga UNESCO në vitin 2007. Ky vullkan ishte e shenjtë për të banorëve të lashtë vendës të arkipelag (Guanches).