Teorema e pamundësisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

matematikë dhe në fizikën teorike, një teoreme pamundësie është një teoreme qe tregon pamundësinë e një ideje edhe pse mund te duket shume e besueshme. Shembuj të tillë, ndër tjera janë : teorema Coleman-Mandula dhe teorema Weinberg-Witten