Teoria e Maltusit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sipas Robert Maltus numri i popullesis duhet te jete i barabart me buxhetin boteror , dhe duhet te behet ndalimi i lindjeve sepse nese keto te dyja nuk jan ne ekuiliber do te shkaketoheshin shume lufta , epidemi , varferi etj