Jump to content

Teshtima

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tështima

Teshtima - Ekspertët që merren me hulumtimin e teshtimës theksojnë se ky reagim ndodh në disa njerëz paraqitet kur mendojnë për seks, por gjithashtu në dukje se lidhja mes sistemit nervor te ata persona është pak e dëmtuar.

Deri të teshtima vjen për shkak të ngacmimit në hundë, duke shkaktuar një lëshim të ajrit të fuqishëm e shpejtësia e cilit mund të arrijë 150 kilometrash për orë.

Ekspertët që merren me hulumtimin e teshtimës theksojnë se ky reagim ndodh në disa njerëz paraqitet kur mendojnë për seks, por gjithashtu në dukje se lidhja mes sistemit nervor te ata persona është pak e dëmtuar.

Çfarë nuk keni ditur për teshtimën[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ajri që del nëpër hundë gjatë një teshtime del me një shpejtësi prej 180 kilometra për orë.

  • Çdo individ me teshtimë largon 40 mijë pika
  • Disa studime kanë vërtetuar se teshtimën mund të vonojë qoftë se shtypjen e gishtit nën zonën e hundës.

Grekët e lashtë besonin se teshtima ishte një sinjal i perëndive.

Pavarësisht besimeve të lashta, shpirti nuk e braktis hundën gjatë një teshtime !

Miti se kur teshtitim, sytë automatikisht mbyllen që mos të dalin nga koka, është plotësisht i pasaktë. Kjo është një nga-rezultatet e reagimeve të sinjaleve të cilat truri, gjatë teshtimës, u dërgon mushkërive, barkut dhe fytyrës.

  • Nëse teshtini në makinë derisa vozitni 100 kilometra për orë, ju do të shkoni rreth 90 metra me sy të mbyllur.