Jump to content

Tetraedri i rregullt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tetrahedri rrotullues
Rrjeti i tetraedrit

Tetraedri i rregullt është njëri nga 5 poliedrat konveks i rregullt që kufizohet me 4 trekëndësha barabrinjës (faqe), ka 4 kulme dhe 6 tehe

  • Sipërfaqja njehsohet sipas formulës :
  • Lartësia :
  • Qendra e tij nga baza është larguar :
  • Vëllimi njehsohet sipas formulës :
Dualiteti i tetraedrit të rregullt

Nëse i bashkojmë qendrat e faqeve të tetraedrit përsëri fitojmë një tetraedër. Kjo do të thotë se tetraedri i rregullt është dual i vetvehtes.