Jump to content

Thanas Leskoviku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Thanas Peskoviku perkthyesi i gjeneral Enrico Tellini.

Vrasja e Gjeneral Talinit

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të pa permbajtur ne qendrimet e gjen. E. Telinit, pushtetarët grekë vendosën t’i shkurtonin jetën dhe veprimtarinë. Një çetë e organizuar nga komanda ushtarake, asfalia dhe horofillaqia, e mbështetur edhe nga një njësi ushtarësh, më 27 gusht në vendin e quajtur Zhépë, – tetë kilometra përtej Kakavjesë, - ngritën pritën, ku vranë gjeneral E. Telinin dhe shoqëruesit që ndodheshin me të. Thanas Leskoviku se bashku me shoferin vriten nder te paret meqe dolen te heqin traret e prere qe ishin vene te bllokonin rrugen.

Komisioni Hetimor Ndërkombëtar i ngritur posaçërisht me atë rast, vërtetoi se organizatore e vrasjes dhe vrasëse ishte vet qeveria greke. Rrjedhimisht ajo u ndëshkua, - veç të tjerave, - me pagimin e një shume tejet të madhe që iu ngarkua si dëmshpërblim.

[1]