The Ghost in the Machine

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

The Ghost in the Machine është një libër rreth psikollogjisë filozofike publikuar për herë të parë në vitin 1967 me autor Arthur Koestler. Titulli është një frazë shpikur nga filozofi nga Oksfordi, Gilbert Ryle për të përshkruar statusin dualist Kartezian të marrëdhënies mendje–trup. Libri përpiqet që të shpjegojë tendencën e njerëzimit drejt vetë-shkatërrimit në drejtim të strukturër së trurit, filozofive, dhe dinamikave ciklike politiko–historike, duke arritur kulmin e potencialit të tij në arenën e armëve bërthamore.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]