The Pirate Bay

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

The Pirate Bay (quajtur ndryshe dhe TPB) është një website i cili paraqet skedare torrent dhe lidhjet magnet në menyrë të organizuar me qëllim lehtësimin e shpërndarjes së materialeve të ndryshme elektronike duke përdorur protokollin BitTorrent. TPB u themelua në Suedi në vitin 2003.

Në vitin 2009, themeluesit e The Pirate Bay ishin të akuzuat në një gjyq në Suedi nga i cili u dënuan me një vit burg dhe një gjobë prej € 2.7M ose US $ 3.5M.

Në disa vende, ISP-të janë të urdhëruar për të bllokuar qasjen në The Pirate Bay. Paralelisht në të gjithë botën janë krijuar shumë proxies duke siguruar qasjen pa probleme në TPB, e cila është një nga website më të vizituara në botë.