The vampire diaries

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

The Vampire diaries (ditari i vampirit) është një serial dramatik mbinatyror i krijuar nga Kevin Williamson edhe Julie Plec, bazuar ne serine e librave me te njëjtin titull nga L. J. Smith. Seriali filloi te transmetohej ne "The CW Television Network" me 10 shtator 2009 dhe ka perfunduar ne 10 mars 2017. Ngjarjet zhvillohen ne Mystic Falls ne Virginia, një qytet imagjinar i populluar nga krijesa mbinatyrore. Seriali fokusohet kryesisht tek trekëndëshi i dashurisë midis protagonistes Elena Gilbert (Nina Dobrev) dhe dy vëllezërve vampirë Stefan (Paul Wesley) dhe Damon Salvatore (Ian Somerhalder). Seritë zhvillohen edhe ne te shkuarën ku zbulohen fakte kyçe si paraardhësja e Elenës Katherine Pierce (Katerina Petrova, dhe familjes origjinale te vampirëve te cilët kane plane te këqija ne mendje.Midis Elenes dhe dy Salvatorve(Damon dhe Stefan) krijohet trekendshi i dashurise ne fillim kur ajo eshte humane zgjedh Stefanin por kur kthet ne vampire zbulon se dashuria e saji dhe zemr e saji i perket Damonit dhe te gjithe mendojne

se ajo eshte e pabindur per ndjenjat e saji qe do leri vellain e mire(Stefan) per vellain e keq (Damon) do leri gjithcka per nje dashuri qe e konsumonte dhe qe ajo e dashuronte

ajo do beji njerezit te kuptojne se Damoni nuk eshte i keq dhe aty fillon aventura e dashurise se tyre te pavdekshme....