Thelmann (bataljon)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Batalioni Thälmann ishte një pjesë e XI. Brigada së XI. Internationale në Luftën Civile të Spanjës. Ashtu si grupi Thalmann, Centuria Thälmann, edhe bataljoni Thälmann e merr emrin e vet nga Ernst Thälmann, që ishte nga 1925 në 1933 kryetar i Partisë Komuniste të Gjermanisë (KPD), u arrestua në vitin 1933 nga nazistët dhe mbetën të burgosur deri në 1944 kohe e vrasjes së tij.

Soldiers of the Thälmann Battalion in Spain, rr. {{{1}}}1938