Themelimi i Romës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vajza e mbretit të Albalongës i kishte 2 djem.Dhe babai nuk e lejonte ti mbante,atëherë xhaxhai i vajzes i tha që fëmijët ti hidhte në lumin Tiber dhe ashtu bëri. Lumi Tiber i vuri në një breg i pa një ulkonjë dhe i mori i rriti më qumështin e saj prej ulkonje. Më pas një bari i gjeti dhe i pagëzoi me emrat Remi dhe Romuli. Ata e ndanë tokën ku ishin në dy pjesë, njëra pjesë i takonte Remit dhe tjetra Romulit.Remi donte më shumë tokë se i takonte dhe kështu dy vëllëzërit u hodhën në luftë.Ata luftuan e luftuan dhe në fund i drejti e mundi të padrejtin Romuli e mundi Remin.Atëherë toka e Remit u bë e Romulit dhe të tërë tokën edhe të tijën edhe të të vëllait e quajti Romë dhe u shpall perandor i saj.

Burime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]