Thjerrëza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Thjerrëza (fara) me ngjyra të ndryshme

Thjerrëza (Lens culinaris) është një bimë dykotiledonëshe e familjes Fabaceae, e njohur për formën e vet lente-ngjashme. Është një bimë vjetore që kultivohet nga njeriu qysh prej antikitetit për farat e veta të ngrënshme., të pasura me proteina dhe me hekur.