Thoma Avrami

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Thoma Avrami (1869-1943), ishte një mësues, poet, gazetar dhe aktivist i Rilindjes Kombëtare Shqiptare. Gjatë jetës së tij ai botoi një varg gazetash dhe revistash si p.sh. Përlindja Shqiptare, Besa, Vetëtima, etj.