Jump to content

Thomas Cavendish

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Thomas Cavendish

Thomas Cavendish (19 shtator 1560 - Maj 1592), ishte eksplorues anglez dhe pirat i njohur si "Navigator". Babai i tij ishte William Cavendish, pasardhës i Roger Cavendish, vëlla tek John Cavendish. Kur Thomas Cavendish ishte 12 vjeçar, ai trashëgoi një pasuri prej pasurisë së babait të tij. Thomas Cavendish vdiq në moshën 31 vjeçar në det.