Timo Mërkuri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Timo Mërkuri lindur në 22.09.1955 në qytetin e Sarandës ku dhe mbaroi shkollën e mesme të përgjithëshme. U dipllomua për Ekonomi Dega Financë-Kontabilitet në Institutin e Lartë Bujqësor në Kamëz në vitin 1978. Ka punuar në sistemin e Bujqesisë gjer në vitin 1991, në sistemin financiar e doganor gjer në vitin 1997 dhe me pas ne industrinë e naftës deri në vitin 2011 dhe Drejtor i Drejtorisë së Taksave dhe Tarifave Vendore në Bashkinë Sarandë deri në shtator 2015. Banon në qytetin e Sarandës dhe punon në qytetin e Gjirokastrës.

Tituj të veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Bulevardi i dhimbjes, poezi 2001
 • Loti i detit, poezi 2003
 • Klithma e pulebardhes, poezi 2004
 • Anatomia e lotit, poezi 2008
 • Poezi, poezi shqip-greqisht 2008
 • Madhëria e saj – kënga isopolifonike, sprovë mbi iso-polifoninë 2007
 • Shënjtëria e isos, sprovë mbi iso-polifoninë 2008
 • Vesa mbi këngë, sprovë mbi iso-polifoninë 2009
 • Gjerdani i këputur, përmbledhje me këngë, vaje e bejte pilurjote 2005
 • Te lisat në Shënkoll, përmbledhje me këngë, vaje e bejte pilurjote 2005
 • Iso… more djema, përmbledhje me këngë, vaje e bejte pilurjote 2005
 • Ku hardhia pikon vesë, përmbledhje me këngë, vaje e bejte pilurjote 2012
 • Thomai që mbolli kripë, 2011
 • Epoka që verbon poetët, esse, studime, analiza 2012
 • Kur flasim për Artin Jonian, esse dhe vëzhgime kritike 2013
 • Shënjtëria e isos, sprovë mbi iso-polifoninë. Botim i dytë i përmirësuar. 2013

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]